perjantai 10. joulukuuta 2010

Hoitopäivä - Eli Tallilla

Tänään meillä oli koulussa liikunnassa kidutusta (jota opettajat kutsuvat 'luisteluksi'). Pelattiin vieläpä jääkiekkoa, joten voitte uskoa, että kärsin : / Varpaat ihan jääs, ja (ilkeä) liikanope sit toteaa et ' hokkarit ois paljon lämpimämmät'. iha sma. ( ;
  Mutta sen jälkeen (koulun loputtua) kävin kampaajalla (joka on myös siskoni kaverin äiti, jolla on 3 ponia ja yksi hevonen) ja sitten kotiin ja mars tallille.
   Mutta stop tähän  väliin. Eli, hoidan siis perjantaisin Muhosen tallilla Markens Bamsea,alias Bamse, alias Möhköfantti. Bamse on 8 vuotias vuonisruuna, jonka selkään en ikävä kyllä ole tarpeeksi kyvykäs, mutta senkin aika koittaa, kun nousen sen selkään ja laukkaan esteradalla. :) Tallilla tunnit ovat 15-20, joten yleensä ollaan sen verran aikaa tallilla (heittää usein puoli tuntia jompaan kumpaan suuntaan). Tallilla jokaiselle hoitajalle (oisko meit 16 perjantaisin ? :D )  annetaan jokin homma, esimerkiksi isontallin sonnat, heinien laitto, ja mikä mulla tänään oli, ruokintapaikka. Siel pitää pestä iltaruokakipot ja pyyhkii hyllyt. (mm. hommiin kuuluu ponit, kahelle vuonikselle 'mökkiin' vedet yms, kanit, kissat, satulahuone is. eli isotalli., kuivaushuone, toimisto ja niin edelleen)  Lisäksi hoitsua laitetaan ja otetaan tunneilta (:  Ja ratsastajia ja hoitajia autetaan tarvittaessa. Bamsen löytääpi sukupostista, mulla ei kameran puutteen takii o siit kuvia )-; Bamse on kiltti hoitaa, tosin saattaa näykkiä, joten herkut kippoon (sitä paitsi kädestä syöttäminen saattaa kannustaa hevosta näykkimään.) vaan ! :) Ja ollaan puhuttu että liiskaa karsinan seinään (mulle nin ei oo käynyt) joten hepo on sillloin kiinni. Mutta siis, kerron tästä päivästä, eli jatketaan. Tallilla oli kivaa, sain taluttaa Pera-ponin (22w. vuonisruuna, jolla meen ilmasen jouluratsastuksen ilman satulaa) mökkiin, ja laitettiin Adalmiinan ja Saanan kanssa heiniä (joo, tosi jännää), ja isojen hoitajien kanssa sekoiltiin, kuten se, et yritettii katon lähettyvil olevan putken yli heittää liekanaru, et saatais semmoset joulukellot roikkuun. (; ja laitettiin kransseja ja jouluvaloja;) 
Bamsekin saa tietty lahjoi sitten jouluna, mut siihen onki enää 13 päivää ! ja kannattais munki mennä nukkuun (; Kirjoittelen joku toinen kerta lisää sitten.
                                           Niin, ja tässä saksanpaimenkoiramme Noora, joka löytyy myös bannerista (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti